Balogh István - Dunatáj Fotókör

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

KLUBÉLET
Balogh István

1964-ben születtem Csengerben. Általános-, közép- és főiskolai tanulmányaimat Debrecenben végeztem, majd friss diplomás gépész-üzemmérnökként 1985-ben kerültem Kalocsára, ahol azóta is élek. Jelenleg egy emeléstechnikai vállalkozás műszaki tervezője vagyok - távmunkában.

A fényképezéssel édesapám jóvoltából már gyermekkoromban megismerkedtem, ekkor sajátítottam el a fekete-fehér negatív és pozitív technika alapjait, a laborálást. Hosszú szünet után 2002-ben kezdtem el újra fotózni, de ekkor már napjaink korszerű digitális eszközeivel. Kedvenc témáim a természet- és a portréfotózás, de szinte minden témában szeretek kísérletezni.

Rajongok Erdélyért, főiskolásként sokat jártam arra, de igazából 2004-ben "fedeztem fel" újra: azóta rendszeresen járok oda feleségemmel, barátaimmal, de újabban már egyedül, motorral is. Természeti szépsége, az itt élő magyarság kultúrája kimeríthetetlen témát kínál a fényképezéshez.
Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy éveken keresztül fotózhattam a Kalocsai Színház előadásait a társulat megbízásából.
Első - és eddig egyetlen - önálló fotókiállításomat 2005-ben szerveztük, melyet Viczay Lajos AFIAP nemzetközi fotóművész segített létrehozni, de nagyon sok támogatást kaptam a 2014 októberében elhunyt Benke Ferenc újságíró, fotográfus részéről is. A kalocsai Dunatáj Fotókör keretében – melynek 2004 évi megalakulásától 2012. novemberéig, majd 2018 februárjától ismét tagja vagyok - több közös kiállításon szerepeltek képeim.
2013 óta kevesebbet fotózom, "öregkoromra" egy új szerelem robbant be az életembe: a motorozás! A fényképezésről sem mondtam le teljesen, a nagy és nehéz DSLR-t egy kisebb, kevésbé sérülékeny, motoron is magammal vihető Sony MILC-re cseréltem, ezzel örökítem meg a "meghódított" tájakat. Egyéni weboldalam: www.bogyofoto.hu


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz