Magunkról - Dunatáj Fotókör

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

KLUBÉLET
A kalocsai székhelyű Dunatáj Fotókör 2004. május 16-án alakult.

A klubalapítási célok között szerepelt, a Kalocsán és térségében tevékenykedő fotósok egységbe szervezése, az egyéni fotózási látásmódok és technikák fejlesztése, pályázatokon való szereplés, a helyi események, épületek, tájak és természetesen az emberek megörökítése, ill. az alkotások kiállításokon való bemutatása, fotótúrák szervezése.

A Dunatáj Fotókör teljes jogú tagja a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének.
Csoportos kiállításokat rendeztünk Budapesten, Szekszárdon, Pakson, Kecelen, Soltvadkerten, Dunaföldváron, Kecskeméten, Baján, Kalocsán, Orosházán, Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Dunaszentbenedeken, Hajóson, Homokmégyen, Dunapatajon, Kiskőrösön és a térség több településén. Tagjaink, több hazai és nemzetközi fotópályázatokon is eredményesen szerepeltek.

A klub működésének ötödik évfordulójára – hiánypótló kiadványként – a kör hat tagjának alkotásaiból összeállított fotóalbumot jelentettünk meg „Lelkünk húrjai” címmel.
A korábban Kalocsai Fotóklub néven ismertté vált szervezet 2009-től vette fel a Duna-táj Fotókör Egyesület elnevezést és ettől kezdődően működik hivatalosan is civil egyesületként.

2010-ben Kalocsán szerveztük meg az országos Fotóművészeti Nyári Egyetemet. Az eseményen mintegy száz alkotó vett részt.

Folyamatosan biztosítunk képeket a város és a térség intézményei számára. Önkormányzatok, Művelődési Központ, Néptánc Egyesületek, Kék Madár Fesztivál, Paprika Napok, Utazás Kiállítás
Így jöhetett létre egy Kalocsát bemutató anyag is, melyet az elmúlt évben már testvérvárosunkban Székelykeresztúron, továbbá Csíkszeredában, ill. Brüsszelben is megtekinthettek az érdeklődők.

Rendszeresen szervezünk fotótanfolyamot, mely előadássorozaton átlagosan 25 fő vesz részt a járás településeiről.

Képeink több országos kiadványban is megjelentek, így a Fotó-Video magazin is készített a tevékenységünkről egy összeállítást.

2013 évben - egy pályázati eljárás eredményeként - a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szervezete, a Dunatáj Fotókörnek ítélte oda „Az év fotóművészeti alkotócsoportja” díjat.

Az elmúlt évtizedben több tagunk is elérte a hazai és nemzetközi fotóművész cím viseléséhez szükséges pályázati elfogadás-számot.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz