Péjó Zoltán - Dunatáj Fotókör

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

KLUBÉLET

 Péjó Zoltán
 

1970. Július 8-án születtem Kalocsán.
Alkotói értelemben születtem; 2004. május 16-án. (Dunatáj Fotókör megalakulása) Dusnokon nőttem fel, ahol szüleim munkájának köszönhetően a Vajas, a Lenesi erdő és a Duna közelsége egy életre meghatározta a természet iránti vonzódásomat.
Az általános iskola elvégzése után, a bajai Tóth Kálmán Vízügyi Szakközépiskolában szereztem vízépítő technikusi oklevelet, területi víz-gazdálkodó szakon. Sajnos egy percet sem dolgoztam ebben a szakmában, hiszen először építőanyag értékesítőként tevékenykedtem Baján, majd Kalocsán műszaki cikkek nagykereskedelmével foglalkoztam. Mindeközben elvégeztem a bajai Eötvös József Főiskola művelődés-szervező, dráma-pedagógus szakát. 1997-ben felkérést kaptam a Kalocsai Televízió és Rádió igazgatói posztjának betöltésére, melyet később pályázati úton is elnyertem. 2002-től kezdődően a Kalocsai Korona Rádió főszerkesztőjeként folytattam a közszolgálati-, és szórakoztató műsorok gyártását. A váltást követően hiányzott a kép, mint a valóság ábrázolásának eszköze. Ekkor – elsősorban újságírói feladataim ellátásához – vásároltam meg első tükörreflexes fényképezőgépemet és kezdtem el, gyermekkorom után újra megismerkedni a képalkotás Daguerre-i módjával. Később, úgy gondoltam, hogy Kalocsán vannak olyan fotósok, akik egy klub keretein belül szeretnék fejleszteni fotózás-technikai-, képszerkesztési képességeiket. Ez mára megvalósult, hiszen a „kemény mag” segítségével a fejlődés töretlen, alkotásainkat mára már a fotós szakemberek is elismerik.
Képeimmel a világban megmaradt szépséget, rendet, vagy ennek ellentétjeit kívánom megmutatni, szabadon felhasználva a digitális technika adta lehetőségeket, érintve a társművészetek határait.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz