Torockó – ahol kétszer kel fel a Nap

Visits: 8

2007. nyarán, a fotókör tagjai együtt fedezték fel Erdély egyik rejtett kincsét, Torockót és környékét.

Az egyik legjellegzetesebb vonása Torockónak az ún. “fehér falvak” csoportjába tartozó épületek, melyeket hagyományos módon, fehérre meszelve építettek.
Ezek az épületek festői képet festenek a hegyek között, és különleges atmoszférát kölcsönöznek a településnek.

A környék természeti szépségei is lenyűgözőek, környező hegyek és túraútvonalak ideálisak a természet szerelmeseinek és túrázóknak. Emellett a közeli Székelykő ismerős látványosság a turisták körében, és fantasztikus kilátást nyújt a környező tájra.
Az itt élő emberek őrzik a hagyományos erdélyi életmódot, és gyakran tartanak rendezvényeket, melyeken bemutatják a helyi népszokásokat és kézműves tevékenységeket.

Egy valódi fotós kaland volt, ahol 9 szenvedélyes fényképész vett részt, hogy megörökítse ezen varázslatos helyeket és pillanatokat.
Torockó és környéke egy igazi gyöngyszem Erdélyben. A festői tájak, az épített örökség és az itt élő emberek hitelessége és barátságossága lenyűgöző volt.
Ez az út lehetőséget adott számunkra, hogy a fényképezés által megörökítsük ezt a csodálatos helyet, és hogy megoszthassuk ennek a vidéknek az egyediségét azokkal, akik még nem jártak itt.

A fotóskirndulásunk alatt számos olyan pillanatokat rögzítettünk, melyek visszahozzák számunkra az emlékeket, és remélhetőleg másoknak is kedvet adnak arra, hogy részesei legyenek ennek az elképesztő utazásnak.

Oszd meg ha tetszik..